Cu ce inlocuim cafeaua bauta dimineata?

Azi a fost prima zi in care cafeaua pe care am baut-o nu mi-a placut. Alta data o iubeam. Gusturile se schimba, se mai rafineaza sau dimpotriva, depinde. Nu e ca nu mi-a placut din cauza espresorului Gaggia care isi face treaba foarte bine, espresor pe care il am la job, nici din cauza cafelei pe care o avem (arabica ce are boabe alungite si robusta cu boabele mai mici si rotunjite), ci pentru ca m-am dezobisnuit de ea. In ultima vreme n-am mai baut zilnic si atunci a devenit o simpla optiune. Ah, nu credeam c-o sa traiesc s-o zic si pe asta dar iata ca se intampla :)))

with and without coffee

Am descoperit recent ca nu sunt dependenta de cafea cum credeam (stiti voi, efectul Placebo), ca daca nu o sa beau n-o sa ma pot concentra sau alte minuni de genul asta. Pana acum nu i-am implinit decat destinul dar de-acum, gata! Am zis ca o sa renunt sa beau cafea in proportie de 90%. Cum ma inteleg cu proportiile, asta e alta treaba :)))

Pana nici gustul vad ca nu mi-a creat dependenta. Am ajuns la concluzia (odata cu inaintarea in viata devenim mai intelepti :)) ca o cafea buna nu inlocuieste un somn odihnitor si o cafea bauta dimineata nu ma face mai treaza. Ocazie buna sa dorm o ora in plus ca si asa somnul meu era cam aiurea.

Dar e clar ca voi face si exceptii 😀 Probabil cand ies in oras o sa servesc sau in alte contexte dar sa-mi fac eu, rare vor fi cazurile alea si pentru ca fac si public lucrul asta, chiar imi asum ce scriu.

Azi am baut o cafea insa dupa multe zile lipsa (90%, remember? :D). Dar ca sa nu ma lipsesc cu totul de gustul cafelei (sau de efectele ei? hihi) am descoperit cu ce o pot inlocui : tot prin cafea, dar altfel de cafea: boabe.

Cand mi-e dor de cafea imi potolesc pofta cu putine boabe pe care le rontai pentru savoare. Si gata (10%).Asta mi-a trecut prin cap cand un coleg m-a servit cu niste boabe. Da, nu cu o cafea, cu niste graunte :))

De ce am renuntat sa beau cafea zilnic cum faceam pana acum (cate una in fiecare dimineata) e din cauza accelerarii eliminarii calciului din oase.

In amintirea zilelor naive, va rog serviti niste perle. Tot despre cafea.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s