Factori care te motivează să dai ce ai mai bun la muncă

Titlul e puţin tricky, n-am vrut să subliniez nimic. Sunt la pagina 117 din cartea „Eşti de neînlocuit?” de Seth Godin din colecţia de Leadership de la Editura Publica (o carte excepţională pe care am cumpărat-o azi de la Diverta şi asupra căreia promit să revin) şi uite că mă opresc puţin din citit ca să scriu despre sondajul de opinie la care au participat 20.000 de profesionişti din domeniul  creativ care au ales din 38 factori pe aceia 10 care îi motivau cel mai mult la muncă.

Pentru angajatori (răspuns la întrebarea „cdar oare cum să ne motivăm angajaţii) şi angajaţi (şi de ce nu, candidaţi respectiv intervievatori: „ce vă motivează la locul de muncă?”) aceştia sunt după cum urmează, în ordinea clasării:

1. Povocarea şi responsabilitatea

2. Flexibilitatea

3. Un mediu de lucru stabil

4. Banii

5. Dezvoltarea profesională

6. Recunoaşterea din partea colegilor

7. Colegi şi şefi care te stimulează

8. Un conţinut interesant al muncii

9. Cultura organizaţională

10. Amplasarea şi comunitatea

„Doar unul dintre aceşti factori reprezintă în mod clar un element motivaţional extrinsec – numărul 4 – banii). Restul sunt fie lucruri pe care le facem pentru noi înşine, fie lucruri pe care le valorizăm datorită idendităţii noastre. Ceea ce e interesant în legătură cu banii e faptul că nu există cale uşoară prin care un angajat îşi poate mări veniturile, cel puţin nu pe termen scurt. Totuşi, majoritatea celorlalte elemente pot înregistra o curbă ascendentă semnificativă ca urmare a comportamentului, contribuţiilor, atitudinii şi darurilor noastre.

Cu toate acestea, în cinismul său, conducerea acţionează ca o fabrică, gândindu-se că singurii factori de motivare sunt banii numerar şi lipsa reproşurilor”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s