Dialectica minţii umane

CLOVN?
de Gavlitchi Delia
cu Ramona Atanasoaie

„Spectacolul “CLOVN?” este un colaj de idei neoriginale care incearca sa aduca in prim plan omul din spatele artistului.

Clovn-ita Shniff isi incepe numarul iar dupa cateva minute decide ca pur si simplu nu mai vrea sa continuie cu rutina care s-a instalat de ceva vreme in viata ei. Isi intrerupe brusc reprezentatia. Desi este demascata, ochii publicului continua sa o tinteasca, fapt pentru care simte nevoia de a se justifica. Atfel destainuie un episod din viata ei care o macina inca – o poveste de dragoste atipica.
“Arry spunea ca experientele fizice lipsite de bucuriile dragostei, au nevoie de perversiuni si deformari pentru obtinerea placerii. Iar placerile anormale ucid gustul pentru cele normale … “

Un spectacol la care am participat de ziua mea, în 25 Noiembrie în Atelier alături de Tomas the CAT, Vlad, Diana, Christine şi Nicoleta.

Clovnul, prostituată virgină, înger pervers, femeie cu două feţe, îmi aminteşte de mască, ce râde (şi apoi plânge) de propriile figuri, o nemaipomenită înjosire din partea unei persoane  căreia îi lipseşte sâmBurele siguranţei de sine şi care trăieşte din reflexiile ei în ochii celorlalţi.

Dar ce să fie dragostea dintre două femei altceva decât un refugiu în armonie? Femeile capitulează în faţa sentimentalismului reciproc şi o astfel de dragoste înseamnă moarte. Dar când simţi atingerea unei femei, atingerea unui bărbat ţi se pare libidinoasă.

Clovnul a deplâns şi reprezentat până şi durerea insuportabilă pe care ţi-o lasă obiectele cuiva care pleacă (Arry – nu se ştie de ce-a plecat).

Un clovn trist ce execută strâmbături la care râd doamnele gospodine catolice nef., ţopârlani cretini şi stupizi (asta aşa, dacă tot trăim într-o societate de doamne curve nef. şi boşorogi labagii libidinoşi)

Insert photos here (T!)

M-am bucurat tare savurând vin fiert şi covrigei, desigur, de companie, de câteva rânduri citite pe sub masă şi alte câteva pagini frunzărite din cartea Rătăciri a lui Horaţiu Mălăele, de tentativa eşuată (sau neterminată) de a găsi 100 de soluţii (creative dar mai ales utile) pentru persoanele care nu pot să doarmă din cauză că lucrează prea mult (am identificat aşa:  să schimbe jobul, sexul de relaxare, to do list, meditaţie, verificarea condicii de Facebook pentru a putea dormi liniştit, sport, muzică relaxantă, vin, masaj, jurnal, rugăciune) şi de drumul până acasă (surpriză, cu altă maşină „împrumutată” – nu ştim în ce fel de Vlad şi de posibila traversare cu maşina a trecerii de pietoni, după care au urmat câteva descoperiri surprinzătoare din „Catalogul obiectelor de negăsit” printre care furculiţa pentru clătite, tigaia cu arc, pieptene pentru păr ondulat, periuţa de dinţi zis „rapidă”, masa pentru tete-a-tete,  fierul de călcat teleghidat şi nu în cele din urmă puşca pentru canguri în care forma sinusoidală a ţevii imprimă glonţului o traiectorie sinusoidală, care urmăreşte salturile animalului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s