Noaptea lungă a filmelor scurte – ShortsUP 2012 Cluj

Am fost aseară în Clădirea Casino din Parcul Central (super loc, mi-a plăcut şi că era răcoare) la a patra ediţie Noaptea lungă a filmelor scurte – ShortsUp 2012.

Mi-au plăcut mult filmele, mi-a plăcut atmosfera, pânza de afară pe care l-am pictat pe Snoopy, o floare, o buburuză :pşi oamenii. Un eveniment reuşit, bravos, Cristian Moldovan şi echipa! 😉

La începutul programului a vorbit cineva din partea Resize Media despre imaginea care se vinde. Videoclipul e un scurt metraj şi la fel şi promo-ul (poate fi 1 minut). E vorba de impactul mesajului unei piese ascultate sau impactul viyual. entru 3 minute de video e nevoie de multă muncă. Apoi a concertat trupa Natif în timp ce la etaj se desfăşurau diverse workshopuri interactive de filmmaking: montaj, fotografie, etc.

Cel mai mult mi-a plăcut filmul de mai jos. Mi se pare filmul perfect mai ales pentru copiii pe care încerci să-i convingi să citească sau cărora ai dori să le prezinţi altfel experienţa lecturii şi să le inocluezi astfel dragostea pentru cărţi şi pasiunea pentru citit. Mă rog, cu ai mei nu crecă o să fie cazu de prea multă convingere. De reţinut oricum, filmuleţul.

Filme: Dragoste la prima vedere  UK 2012

Chefu’, România 2012

În sălbăticie, Canada, 2011

Time Freak, SUA 2011

Winners: Ţărmul, UK 2011  – premiat cu Oscar

Plimbarea de dimineaţă – hilarious, UK 2011

Pitch Black Heist – UK 2011

Raju, Germania-India 2011: şi eu aş fi dus copilul înapoi dar aş fi încercat să îi găsesc întâi pe perinţi (despre o mamă egoistă şi un adevărat business cu foarte mulţi copii răpiţi şi vânduţi drept „orfani)

Dimanche, California 2011

De Rusalii, Irlanda 2010

Apele Tac – România-Germania-Serbia 2011 – de pe vremea lu Ceaşcă – fără permis de muncă n-ai ce căuta lângă graniţă, despre prietenie, trădare şi salvare

Cafe Regular, Egypt 2011 – e tare filmul, o scenă memorabilă: jocul de-a sexul. Uimitor cât de deschis e tipul având în vedere mentalitatea lor.

Ţipătul – România, cel mai bun film românesc, 2010

Au fost mai multe, nu am rezistat decât până la ora 02:00 şi ceva. Spre sfârşit am văzut Balonul, un film bizar premiat ca cel mai bun scurtmetraj din SUA la nu mai ştiu ce festival.

2 gânduri despre „Noaptea lungă a filmelor scurte – ShortsUP 2012 Cluj

  1. Pingback: Shortsup Cluj, varianta 2016 | Dar vai!

  2. Pingback: Beermat-ul meu câştigător la Shorts Up 2012 | Dar vai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s