Japan Play Transylvania

Am primit o invitaţie de a scrie despre un eveniment foarte interesant care o să aibă loc în Cluj-Napoca în perioada 28 – 29 aprilie 2012. E vorba de Japan Play Transylvania. E un festival dedicat culturii japoneze împărţită în două mari categorii: cultura moderna şi cultura tradiţională.

Festivalul se va desfăşura în 2 locaţii: Casa de Cultură a Studenţilor (locaţie principală) unde au loc evenimentele legate de cultura modernă şi Turnul Croitorilor din Cluj – Napoca unde se vor desfăşura activităţile dedicate culturii tradiţionale japoneze.  Partea de cultură modernă va include anime-urile, manga, workshop-urile iar cea de cultură tradiţională: expoziţii culinare (numai când mă gândesc la sushi ş deja îmi pare appealing), istorice, vestimentare, artistice, fotografice.

Cea mai interesantă mi s-a părut partea de expoziţii de la Turnul Croitorilor. Fiind şi aproape, cu siguranţă o să merg să îmbrac un kimono. Văd că vor fi şi expoziţii de aranjamente ikebana (poate au nevoie de flori #numazic).

Toate informaţiile le găsiţi pe siteul Japan Play Transylvania. Ca să fiţi la curent cu ultimele noutăţi sau modificări vă recomand să le urmăriţi şi pagina de Facebook

Dacă doriţi să îl promovaţi şi voi, după postarea articolului pe blog să trimiteţi pe adresa: mircea@japan-play.com> blogul unde aţi postat articoluk, sigla blogului vostru (sic, am una :D) sau mărimea bannerului publicitar (dacă şi unde e e cazul). Sigla blogului (sau linkul pentru cine nu are siglă) o să fie afişată la categoria Blog-uri Partenere, pe site-ul lor la secţiunea parteneri şi pe materialele promoţionale.

Scurt istoric:

Japan Play Transylvania este primul festival de acest gen din Transilvania, adresat în special tinerilor. JPT este un proiect ce își propune familiarizarea tinerilor din Cluj, din țară, dar și din țările vecine, cu ceea ce reprezintă cultura japoneză pop (modernă) și cea tradițională (obiectivul e ca JPT să festivalul să ajungă să fie cel mai important festival cultural pentru tineri, din Transilvania) . De asemenea, dorim să construim un mediu plăcut și distractiv și să punem bazele unei comunități a consumatorilor de animație japonezăbandă desenată japoneză (manga) și de jocuri pe consolă sau PC. Până acum, foarte puține festivaluri din România s-au dedicat tinerilor prin activități clar determinate, și nu doar prin vorbe goale. JPT oferă un program plin de viață, un loc unde toată perioada festivalului este interactivă, veselă, liberă, dar și educativă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s