Ştiaţi că?

Ştiaţi că…de la doctor.

Am plecat azi în grabă la doctor să semnez declaraţia fără de care nu primesc concediu medical (după ce am răcit dârdâind ieri de frig în birou cu geaca pe mine), aşa că am uitat să-mi iau o carte şi oricum eram în întârziere. Evident am aşteptat (şi afară şi înăuntru) şi de data asta mult prea mult, dar cel puţin doamna doctor m-a primit fiindcă i-am telefonat întâi (am anunţat că vin). Pe uşă scria că taxa pentru persoanele neprogramate e de 20 lei. Aşa se practică mai nou la medicii de familie?! Interesant, nu ştiam. N-am plătit, că am avut programare. Ar fi trebuit să duc şi adeverinţa de la lucru cu ultimele zile de concediu medical pe anul în curs plus alte date ale firmei dar n-am mai apucat să trec s-o iau, aşa că o duc altă dată când cel mai probabil iar o să aştept (dar o să citesc) până o să-mi vină rău. Pe scurt: eu nu pot să intru (de fapt nu vreau) înaintea nici unei persoane care aşteaptă în faţa mea (întotdeauna o să fie cel puţin una înăuntru şi alta afară) indiferent pentru ce aş intra* schimb de hârtii) pentru că mi se pare o lipsă de respect.

Şi ce să citesc? Că de acolo am pornit. Azi n-am avut ce, evident. Daaar, pe un perete din faţa mea era un afiş cu celulele stem iarpe coridor, sus, deasupra unei uşi, în stanga mea era un display cu reclame din seria „ştiaţi că?!

  • Nucile, consumate după fiecare masă previn îngroşarea arterelor şi a bolilor de inimă iar 8 nuci consumate zilnic previn atacul cerebral.
  • Uleiul de măsline ajută la vindecarea ulcerului şi a gastritei şi o lingură de ulei de măsline luată seara înainte de culcare are efecte laxative.
  • 2 pahare de apă imediat după trezire ajută la activarea organelor interne şi un pahar de apă consumat înainte de culcare previne atacul cerebral.
  • Cele mai multe boli şi infecţii provin de la faptul că oamenii duc mâna murdară la gură?
  • Vinul roşu e un ingredient esenţial pentru a ne menţine în formă. El previne cancerul şi protejează arterele.
  • Datorită conţinutului de fier, nutriţioniştii recomandă carnea de vită pentru a preveni anemia.
  • Câteva cuburi de ciocolată neagră consumate zilnic au acelaţi efect ca şi administrarea de aspirină (aici n-am reţinut exact cum e cu aspirina..)
  • Grapefruitul te scapă de oboseală şi dureri de cap. Beţi zilnic timp de 2 săptămâni 2 pahare cu suc de grapefruit.

Atât cu ştiaţi că. Pe displayul respectiv mă aşteptam ca pe lângă reclamele farmaciilor (dooohh!) să apară reclame la medicamente. Dar nu!

Reclama la medicamente s-a întrupat de fapt în apariţia unor 3 femei de 28-30-35 de ani care au venit ad-hoc să-şi vândă marfa (nu înainte de-a o cadorisi pe doamna doctor cu un planner mare anual, pliante, broşuri, mape, cum se face) doctorilor dsponibili sau nu, ignorând persoanele care aşteptau să intre cu pretextul „nu stăm mult” (pe nesimţitele astea le-aş strânge de gât) Marfa însemnând medicamente nou apărute şi „mai ieftine” care merg bine. Da, da. Până să le zic vreo două, deja intraseră 0.O

Intrând în cabinet (în sfârşit), am avut senzaţia că asist la un fel de circ. M-am aşezat pe pat dar nu era nevoie nici să mă dezbrac de haină că eu nu doream niciun consult decât concediu medical, dar n-am avut cu cine, că înainte să gândesc şi să zic asta, tocmai îmi spuse să-mi las haina şi geanta pe cuier. Îmi era când cald, când frig, senzaţii oscilante presărate cu multe strănuturi, ca beţivii şi durere de cap horror + nas înfundat ce curgea ca apa la robiet dar culmea cu simţul olfactiv perfect funcţional.

Iar îmi părea rău că n-am o carte la mine (ar fi culmea, nu, în cabinetul doctorului fiecare să facă ce-l taie capul, adică să-şi vadă de treaba). După 10 secunde a intrat un domn (30-32 de ani, prezentabil, în costum, la cravată, palton şi servietă) pe care l-a poftit să ia loc, un domn venit cu o altă „atenţie” (după ce s-a prezentat, cu asta şi-a făcut introducerea) : un „reţetar” pentru doamna doctor. I-a tot prezentat acolo nush ce pe un pliant. N-a stat mult. Doamna doctor mi-a zis că „Imediat!”. Imediat a venit doamna administratoare sau femeia de serviciu, nu mi-am dat seama cine e (strânsese banii pentru factura la Electrica 2016 lei – douăzeci o sută şaizeci a zis că e suma dar nu ştia cum să zică) şi nu îi ajungeau banii şi trebuia să mai pună diferenţa doamna doctor).

Peste alte câteva secunde a intrat iar domnul care fusese înainte mea că nu ştiu ce uitase. Şi în tot timpul ăsta, doamna cu factura de la Electrica a plecat dar în cabinet mai aştepta, mai în lateral,  cu spatele la mine şi cu faţa la doamna doctor, un alt domn venit cu o declaraţie de completat, care trebuie depusă la ITM şi îi spunea doamnei doctor ce şi unde să completeze, timp în care asistenta (nu, n-a fost Miki, el cred că era ceva practicant deci am încheiat capitolul) butona când la laptop o reţetă, când îşi mai ridica privirea şi îmi zâmbea indulgent(a se citi „încă puţin şi pleacă toată lumea” şi se ocupă doamna doctor şi de tine). Mda. Hârtia cu şi despre concediu medical tot nu am luat-o. O iau când duc adeverinţa de la lucru. Dar am completat declaraţia (că sunt bolnavă :)))

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s