Care este rolul centurii de castitate?

Din „Cartea ignoranţei” de John Lloyd şi John Mitchinson (nu, nu e vorba de a doua, asta e primul volum). Aşadar, citez dar nu înainte de a menţiona că centura de castitate e destinată atât femeilor cât şi bărbaţilor.

Vedeţi şi căutările. Pentru alte imagini, sunt sigură că vă descurcaţi 😀

Imaginea unui cruciat care „sigilează” virtutea soţiei sale cu ajutorul unei centuri de castitate şi apoi pleacă la război, ţinând cheiţa în jurul gâtului, este o pură fantezie din sec. al XIX-lea mentă să incite cititorii.

Există foarte puţine dovezi care atestă folosirea centurilor de castitate datează dn secolul al XV-lea. Cartea „Bellifortis”, aparţinându-i lui Konrad Kyeser, descrie echipamentele militare ale vremii şi este scrisă mult după terminarea cruciadelor. Ea conţine un desen care înfăţişează „pantalonaşii de fier” pe care îi purtau femeile din Florenţa.

Din desen, unde cheiţa este bine conturată, reiese că domniţa, nu cavalerul, este cea care permite sau nu accesul la „seiful” ei, protejându-se astfel de atenţiile nedorite ale fanţilor florentini.

S-a dovedit că multe dintre centurile de castitate „medievale” prezentate în colecţiile muzeelor au origini dubioase, astfel că s-a renunţat treptat la expunerea lor. În ceea ce priveşte instrumentele „medievale” de tortură, se pare că majoritatea au fost fabricate în Germania în secolul al XIX-lea pentru a satisface curiozitatea colecţionarilor „experţi” în domeniu.

Noile centuri de castitate au cunoscut o creştere spectaculoasă a vânzărilor  în sec al XIX-lea – dar acestea nu au fost destinate femeilor.

În epoca victoriană, oamenii împărtăşeau teoria „medicală” potrivit căreia masturbarea dăunează grav sănătăţii. Băieţii care nu reuşeau să-şi „desprindă” mâinile de locul interzis erau obligaţi să poarte aceşti chiloţi dn fier îmbunătăţiţi.

Dar adevăratul boom pe care l-au înregistrat centurile de castitate s-a produs în ultimii 50 de ani, când magazinele pentru adulţi au ştiut să profite de puternica dezvoltare a pieţei jocurilor erotice.

Astăzi, exstă mai multe centuri de castitatedecât există în Evul Mediu. Paradoxal însă, misiunea lor este să stimuleze actul sexual, nu să-l împiedice.

Adică centura de castitate ar detensiona situaţia, care situaţie, la drept vorbind, n-ar trebui să existe  fiindcă doar oricine e liber să facă ce vrea. Deci centura de castitate se poate adăuga liniştit, vistieriei. SAU, ea e pentru partenerii geloşi şi costă 500 lei.

Anunțuri

2 gânduri despre „Care este rolul centurii de castitate?

  1. Pingback: Două din atributele diferenţiatoare ale prezervativelor Masculan « Dar vai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s