În spatele fiecărui bărbat puternic se ascunde o femeie slabă şi în spatele ei, un poliţist fictiv sau nu

Puteţi dezvolta orice scenariu doriţi pornind de la titlu dar eu o să mă refer acum la acest articol din Dilema Veche pe care l-am citit ieri.

Sunt de acord cu primul paragraf, dar ce urmează după…

Am făcut şi eu spume la gură citind articolul (care are 0 comentarii deci al meu vine la fix) şi ce mă irită e atitudinea autoarei în faţa datului nefericit, de fapt şi situaţia în sine, dar mai ales remarca ” Dar nici nu s-a gîndit nimeni să-l sancţioneze, măcar (cu) o amendă pentru tulburarea ordinii publice, dacă nu pentru calomnie” […]

Acum stau eu şi mă gândesc?! Oare cine? Cine aţi fi aşteptat să-l sancţioneze?! După ce veţi citi articolul, vă rog să reţineţi (sau mai bine nu!) următoarele:

„Ce lipseşte în toată această ecuaţie? Stima de sine. Femeile nu se respectă suficient pentru a cere respect, bărbaţii cred prea mult că totul li se cuvine pentru a oferi respect. Nu vreau să generalizez. După mine însă mulţi, mult prea mulţi români şi mult prea multe românce se complac în apele tulburi ale misoginismului”

Stimată doamnă, în cazul dumneavoastră, cu sângele clocotind în vine, dar foarte pe şleau aşa (stau slab la capitolul diplomaţie), aş fi reţinut numărul maşinii şi i-aş fi făcut o plângere atât la firma de taxi unde lucrează distinsa bovină cu şaorma în mână (numai la imaginea asta îmi vine să vomit!) cât şi la Poliţie. Ca să nu mai menţionez o a doua opţiune: accea de a fi coborât din maşină şi participat la circ, în stradă (recunosc, îţi trebuie o doză de curaj şi mai multă nebunie aici, mai ales că bovinele de şoferi de genul ăsta sunt cam periculoşi, te mai trezeşti că te şi omoară adică mai bine zis nu te mai trezeşti – sau asta se întâmpla numai în filme?) Eu am mai zis, un pistol la purtător e ideal (fără gloanţe desigur) dar de dragul jocului pentru că vor fi destui nebuni care să se sperie de el şi astfel scapi cu bine, adică îţi faci cu alte cuvinte „dreptate”

Din articol nu reiese faptul că soţul dvs ar fi avut intenţia să vă „sară în ajutor”  deci deduc că rolul său în maşină era unul strict decorativ, ceea ce e trist. Zău, e foarte trist. Mai bine lipsă (zic şi eu). E ca şi când aţi fi fost singură în maşină. Adică aţi atins culmea vulnerabilităţii.

Amintiţi de-un poliţist. Păi dacă era acolo şi a văzut ce se întâmplă, de ce nu aţi făcut ATUNCI o plângere? Îl putea sancţiona cumva: puncte de penalizare plus amendă. Aşteptăm să ne ia alţii apărarea….păi să aşteptăm atunci, zic…

În sfârşit, ideea subliniată e aceea de autocompătimire în raport cu o atitudine flască (nu ştiu altfel cum să-i spun) şi soluţia pe care o propuneţi lipseşte cu desăvârşire. De fapt nu, aţi menţionat că femeile nu se respectă.

Păi nici dvs nu v-aţi respectat.

Schimbarea se face prin educaţie dar în cazul de faţă educaţia nu există (mă refer la taximetrist, evident) şi nu există pentru că educaţia e un resort al culturii, care la rândul ei nu există în lipsa civilizaţiei. Mă rog. Şi atunci care-i soluţia?! Un post pe blog de revoltă! În teorie, lucrurile sunt de frumoase, mai ales concluziile şi generalizările dar când e să punem în practică ceva, ne împiedicăm şi facem noi înşine, apoplexie, nu cine „ar trebui”.

Înjuratul la volan e un sport foarte practicat la români, ca şi consumul de mici, bere, seminţe şi multe altele. Sunt de acord cu dvs aici. E trist.

Ca să dezvolt puţin, articolul ăsta mi se pare cel mai bun exemplu pentru ideea că femeile se masculinizează (deşi n-ar trebui), idee care ne oboseşte psihic numai când o gândim, darămite când s-o mai şi materializăm prin fapte…

E ideea lui Osho, din cartea „Despre femei” unde el zice în felul următor: „Astăzi este mai mare nevoieca bărbaţii să devină mai apropiaţi de femei, decât invers. În viziunea mea, bărbatul este cel care ar trebui să devină mai feminin. El a mers mult prea departe cu bărbăţia lui, pierzând astfel orice urmă de umanitate”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s