My pet theory

Una din ele, de fapt cea mai importanta e legata de disonanta cognitiva. Citez despre negare si nesiguranta din cartea „Barbatul manipulator” de Dorothy McCoy pe care o am de la un concurs mai vechi de la Elefant. Interesanta carte care inventariaza tipurile psihologice gen: baiatul mamei, workaholicul, barbatul dependent, antisocialul, afemeiatul, psihopatul, narcisistul si metode de a face fata manipularilor lor. Unele le identific cu persoane sau diverse comportamente ale lor, poate de asta mi se pare interesanta cartea 🙂 O sa revin cu un post despre „Barbatul manipulator” pe care am regasit-o zilele astea in biblioteca. Momentan citesc cartea lui Osho „Cartea despre femei”.

Disonanta cognitiva care inseamna ca faptele noastre nu sunt in concordanta cu ceea ce credem ” Negarea are un efect interesant si insidios. Cu toata linistea sufleteasca pe care o obtin aceste persoane prin faptul ca neaga, prabusirea lor in momentul victimizarii este mult mai grava decat a acelora care au acceptat aceasta posibilitate. Negarea este un plan de gen „asteapta acum, dar plateste mai tarziu”, un contract scris in intregime cu litere minuscule deoarece, pe termen lung, persoana care neaga cunoaste adevarul la un anumit nivel, iar asta ii provoaca permanenta anxietate refulata”.

Anunțuri

Un gând despre „My pet theory

  1. E intotdeauna o placere de a revenit pe aici si a vedea cate un articol nou si interesant. Acum, daca tot ai scris articolul si m-ai facut curios, musai sa raspunzi la intrebarea „Io de care is?” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s