Melcisori cu dovlecei

Diminutive folosite intentionat. Vreau sa spun: macaroane cu:

– dovlecel taiat cuburi

– 2 cepe verzi feliate julienne

– 5 ciuperci mici (astea nu faceau parte din retete de la mama pe care o are de la tanti Leana,  care o stie de la niste italieni) din multele ciuperci pentru omleta

– 2 ardei grasi verzi (unul mare si altul mic)

– 1 ardei iute crud (verde) 😀

– sos de rosii la sfarsit

– cimbru

– patrunjel

– sare

– piper

Optional: cativa catei de usturoi taiati marunt (eu n-am pus)

Se fierb melcisiorii separat. Dupa ce fierb se scot frumos in strecuratoare si se lasa se se odihneasca pana se racesc.

Se ia wokul si se calesc toate ingredientele enumerate mai sus.

Cand sunt gata ambele, se ia „sosul” si se toarna peste macaroane.

Bune de mori (bune mai ales si cand vii rupta de foame din oras si este mancare calda facuta acasa. Uhhhh!)

Peste legumele de peste melcisiori am pus si putin sos de soia. De fantezie.

 (de alaltaieri)

(de ieri)

Maine urmeaza supa crema de mazare

si poate din nou, mere coapte cu scortisoara (mai degraba decat dovleacul in cuptor), pastrand spiritul chestiilor din cuptor de saptamana trecuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s