Sensibilitati ciclice

„Dacă florile şi-ar dărui oameni la fel cum oamenii îşi oferă flori, de unde ar fi tăiaţi oamenii?” (Nichita Stanescu)

Din piatra sub forma de faramituri, din apa sub forma de picaturi, din aer umed sub forma de vapori, din pamant sub forma de molecule sau din foc sub forma de scantei (si pe urma flacari-> firile mai aprinse). 

„Uneori mi se pare că nu eşti femeie, ci lumina care cade pe flori”. (Virgina Woolf)

Replica buna de agatat in liceu (daca est baiat, posibil a fi considerat poet, daca nu-ti dezvalui sursa, doar nu esti prost!)

Sunt lucruri frumoase care ascund durere. Cactusul are flori frumoase, dar înţeapă. Sunt din păcate şi oameni catus. (Viorel Muha) (a se ignora numele)

Persoane ce merita inchise intr-o rezervatie speciala. 

„Femeile deştepte au totdeauna grijă să-mpletească jugul conjugal cu flori, să nu-l vadă boul…” (George Budoi)

Fara comentariu

„Sentimentul colorează, nu pensula. Poţi colora c-o bucăţică de cărbune, şi toate tuburile din lume nu-ţi dau albastrul unei flori de inişor dacă nu-l ai în suflet”. (Nicolae Grigorescu)

Spusele unui pictor imaginar catre iubita sa reala

„O femeie iubită, intrând pentru prima oară în odaia unui bărbat, e un miracol de împrimăvărare. Dar câte femei n-au intrat în odaia unui bărbat şi câte nu vor mai intra! Prea multe buchete de flori au fost în odaia bărbatului culoarea de întâmpinare şi gestul ei. De prea multe ori inima a bătut în preajma sosirii, pe când ochii priveau pe fereastră şi pasul neliniştit alerga. De prea multe ori prezenţa prelungită a acelei femei a fost simbolul umilitor al saţului trupesc. Şi-ncetul cu încetul, femeia iubită nu mai intră în odaia bărbatului, ci numai în patul său.” (Ionel Teodoreanu „La Medeleni”)

Nu se grabeste nimeni 

FREDERIC BEIGBEDER : „Cand imi place o fata, vreau sa ma indragostesc de ea,vreau s-o sarut. Cand o sarut, vreau sa ma culc cu ea. Cand ma culc cu ea, vreau sa traim impreuna intr-un apartament cu mobila. Cand traim impreuna intr-un apartament mobilat, vreau sa ma insor cu ea. Dupa ce ma insor cu ea, intalnesc o alta fata care imi place…In primul an cumperi mobila, in al doilea an muti mobila, in al treilea an imparti mobila.”

Destinul implacabil

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s