Unde te vezi peste 5 ani?

Unde te vezi peste 5 ani?

O intrebare pe care o auzim des la interviuri, atat de des incat avem raspunsul standard pregatit sub forma de tema de casa. Cred ca majoritatea raspund ca se vad lucrand intr-o companie mare, de succes in care sa-si dezvolte abilitatile si competentele si sa contribuie astfel la succesul firmei. Ce bullshit! Vedeti aici si alte intrebari ideale.

Sau unele ar putea spune: o sa am 2-3 copii, o sa ma marit, intai viata personala si apoi viata profesionala. Sau poate ambele, desi e mai complicat aici, pentru ca afacerea o poti resuscita, joburi se gasesc oricand, important e sa vrei sa cauti, sa gasesti si mai ales sa lucrezi. Dar cu familia e mai dificil. Sustinerea n-o ai din afacere/job 😀 (cred)

Orice ai spune, ai alege, sa stii ca ai perfecta dreptate. Dar intre timp tot ce pot sa cred este ca viitorul esti TU.

Ma intreb cati din candidatii la interviuri sau orice persoana si-a pregatit un altfel de raspuns, unul sincer, un raspuns in primul rand fata de sine inainte de a fi un raspuns pentru altii. Unii ar raspunde ca pentru dinamica timpurilor in care traim e greu de prezis unde se vor gasi si ce vor face peste 5 ani pentru ca probabil intrebati fiind in urma cu 5 ani unde s-ar fi vazut peste 5 ani (adica in momentul prezent) nu ar fi stiut sa raspunda, sau raspunsul lor clar nu ar fi coincis cu ceea ce fac/sunt acum.

De la intrebarea asta mi-a venit ideea de scrisoare in viitor. Mi-ar placea sa citesc peste 5 ani ce am crezut la 25 de ani ca voi fi/voi ajunge la 30 🙂 Probabil ar fi fost interesant de citit si acum ceea ce credeam la 20 de ani despre viitorii 5. Ei, n-o sa-mi scriu acum scrisoare, ci o sa imbunatatesc postul asta pe masura ce-mi mai vin idei 🙂

Cred asa mai mult despre CUM decat despre UNDE:

– ca pana la 30 de ani o sa am energia cu care sa ma reinventez constant

– ca nu o sa ma plictisesc niciodata (nu doar pana peste 5 ani ci mereu) -> de aici a se deduce ca nu sunt plictisitoare

– ca n-o sa-mi pierd totusi din curaj in favoarea intelepciunii (practice)

– ca o sa creez continut si idei valoroase  (proces in continua desfasurare)

– ca motivatia o sa-mi parvina nu doar din succes (orice ar insemna el  -> de fapt pentru mine succesul = valoare) ci din dimensiunea provocarilor la care o sa fiu supusa (i hate this word:))

– apartenenta la ceva (ca la cineva nu se poate spune) se va face prin atitudine si cam atat

– o sa depind si o sa ma bazez pe mine insami si o sa ma descurc singura, as usual

– o sa fiu pregatita pentru orice, cum sunt si acum

– ca mai presus de eficienta (lucrurile facute bine) si eficacitate (a face lucrurile bune) o sa stea placerea de-a le face (bine)

Cred ca asa o sa fac fata varstei de 30 de ani 🙂 (personal si profesional). Ca am mentionat de registrul personal, umorul o sa fie intotdeauna o arma iar cand el n-o sa functioneze o sa ma formalizez si o sa devin neutra, indiferenta (caci ce-i mai rau decat atat?) 

Voi cum va vedeti peste 5 ani?

Anunțuri

Un gând despre „Unde te vezi peste 5 ani?

  1. Pingback: REWORK de Jason Fried si David Heinemeier Hansson, o carte care poate fi ignorata dar pe propria raspundere | Dar vai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s