Risotto cu sparanghel si creveti

Weekend de gateali si stat cu burta la soare (in casa) si experimentat retete noi😀 De data asta, 2 retete din Cartea regala de bucate de Principesa Margareta a Romaniei, carte la pachet cu Evenimentul Zilei, Ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2011.

1. Risotto cu sparanghel si creveti (revin cu poza)

Ingrediente (pentru 4 persoane)

Risotto:

250 g de orez pentru risotto

1 ceapa mica taiata marunt

2 litri de consommé de peste (preparat mai jos) – consomme (def. generala:P) = zeama de legume sau de carne folosita mai ales la prepararea orezului pilaf sau risotto. Procedeul de preparare este, in mare, acelasi: s epune apa intr-o cratita sau intr-o oala, se adauga sare dupa gust si se pun la fiert o anumita leguma ori un ansamblu de legume sau o carne (de vita, d epui, de vanat, etc). Zeama fierbe timp de aproape o ora, in functie de tipul de consomme.

75 ml ulei de masline

15 fire de sparanghel, curatate in rondele mici (numai partea verde)

300 g de creveti decorticate (fara cap, solzi si coada) -> de la Metro, prefierti

150 ml de Martini (alb)😀

Consomme de peste:

Capetele si solzii de la creveti

1 ceapa mica taiata marunt

1 legatura de patrunjel

1 fir de praz taiat in rondele

2,5 l apa

Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

Pregatirea crevetilor: Se tine bine corpul crevetelui, se strange capil si se trage. Se decojeste crevetele si se indeparteaza picioarele. Coada se rupe, tinand bine de partea macra a crevetelui

Consomme: Puneti capetele, solzii si cozile de la creveti si fierbeti incet, int-o oala, in 2 ½ litri de apa, cu sarea, piperul, prazul, ceapa si patrunjelul taiat marunt. Fierbeti timp de 25 de minute si indepartati de pe foc. Dup ace s-a racorit, strecurati si puneti deoparte.

Risotto: Intr-o tigaie de Teflon, caliti ceapa taiata in 40 ml de ulei de masline timp de 2-3 minute, apoi adaugati paharul de Martini. Dupa ce Martini-ul s-a evaporate, turnati putin consommé putin cate putin, pe masura ce este absorbit de boabele de orez. Adaugati mai departe consommé, fierbeti alte 10 minute, pana cand orezul este fiert si moale. Luati de pe foc, adaugati uleiul ramas, patrunjelul taiat marunt si piper proaspat macinat, dupa gust.

Servire

Ornati cu cateva varfuri de sparanghel crud.

Reteta 2 (spuma de ciocolata ->favorita regelui Mihai). Buna, buna a naibii🙂

Pe langa astea am mai facut supa crema de mazare, o reteta de pe gospodini.eu (ma inspaimanteaza ideea, mai bine fara link :))) Fara link, dar totusi, am scris reteta, nu cumva s-o uit.

Un gând despre „Risotto cu sparanghel si creveti

  1. Pingback: Salata de patrunjel si alte 20 retete « Dar vai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s