Mortii cu viii si viii cu mortii

Unde e ograda mortului?
Un loc amenajat in fata casei, sau din spatele casei, undeva in gradina, undeva unde sa-l vezi (mormantul). Sa nu trebuiasca sa mergi in cimitir, sau nici macar sa mai cumperi acolo locul de veci. Poate ai suficient pamant in fata casei. Sau in spate. Amenajezi acolo o gradina. Cu flori si ce mai vrei. Cu pietre. Forme. Inimi. Sau chiar mormantul in forma de inima. Dupa cum e cazul. Si astfel ai aproape persoana moarta. E moarta. Dar e cumva langa tine.

heart shaped tomb


Nu ca in cazul in care plasezi borcanul cu cenusa (mortul incinerat) pe marginea de marmura din sufragerie. Atunci parca e prea viu. Prea aproape. Se uita borcanul la tine. Te spioneaza cenusa. Poate mai ai si ghinionul sa spargi recipientul (i-am zis borcan, de fapt cred ca ii zice altfel) si se imprastie cenusa. Moare a doua oara. Si mai trist.
N-am vrut sa zic ca mortului nu i se cuvine inmormantarea. Cu preot si tot ritualul specific. Dar daca preferi sa-l inmormantezi langa casa, cine se poate impotrivi ? Cine n-are spatiu, n-are decat sa-i duca in cimitir. Spatiu comun, anonim in sine.

Vorba ceea, viii cu viii, mortii cu mortii. Dar n-ar putea fi si altfel? Zic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s