Linkin Park si Jean Baudrillard

De la rock-ul ascultat involuntar in week-end in casa, mi-am schimbat dispozitia si iata ca, in timp ce ascult Linkin Park, recenzez o carte de Jean Baudrillard – Figuri ale alteritatii. Pentru scoala cica…

Ce minunat, aceasta activitate imi ofera un sentiment de satisfactie, care ia forma neincetatei determinatii a absentei realitatii: stabilitatea. Aici e vorba mereu de o deplasare. A mea inspre celalalt, a celuilalt inspre mine, sub forma unei prezumtii de contact.

Ca alteritatea provine de la Alter, acel Ganz Andere, Autre si vay ce inseamna ea? Pai are legatura cu altruismul, alterarea (trecerea dintr-o stare in alta – deplasarea :D) si cu relatia dintre doua persoane. Sau dintre doua masini. O persoana si un robot. O persoana si un zar. Ei, mai vedem noi cu ce are legatura. Poate cu prostia artificiala si inteligenta altuia.

Lucrurile sunt mai complexe pentru ca relatiile ilumineaza fiintele. Sa vorbim de simulacre, simulacre de comunicare, de jocul identitatii sau al mastii, de oglinzi, de spectral, faptul ca ma fac ca fac, ca ma fac sa vreau. Despre pozitionarea celuilalt in realitatea mea (realitatea lui poate fi diferita de a mea, si vay, ce tragedie), despre comunicare, despre percepera celuilalt pe bucati, sau integral.

Despre seductie, teatralitate, joc, despre eliberare, gasire, pierdere si re-gasire, despre unilateral, reversibil dar mai ales ireversibil.
Sa vorbim deci despre cat mai multe lucruri.
In scris.

Anunțuri

2 gânduri despre „Linkin Park si Jean Baudrillard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s