Intoarcerea refulatului

Doresc sa subliniez importanta taierii raului de la radacina.

Aceasta simplifica ceea ce ulterior ar putea deveni complicat. Iata cum.

Iesirea din situatii neplacute, detasarea de persoanele cu influenta negativa, actiunea conform propriilor principii, uzul ratiunii si nu al fisurii din armura cum zicea predo (metafora de colectie;), depistarea oricaror intentii de manipulare prin toate mijloacele posibile si catalogarea lor ca acte de manipulare si nu altceva. Categorisirea cat mai clara a aspectelor ce par obscure, astfel incat refularea lor sa nu se mai produca (pe cat posibil). Pentru aste e nevoie de o personalitate puternica, de o aura buna, un halo protector al fiintei, curaj si perseverenta. Imi place sa cred ca le am. Sau daca nu, ca sunt in curs de a le dobandi.

Repetarea situatiilor din trecut nu face decat sa ne reaminteasca faptul ca ceea ce a fost infinit refulat nu poate fi sub nici o forma satisfacator. Tocmai, prin repetare, ni se reactualizeaza ceea ce o data a fost gandit, trait. La fel cum nu poti termina ce n-ai inceput déjà, la fel, tot ceea ce nu s-a sfarsit, e actualizat in prezent sub forma unei continuitati, a unei pre-lungiri. Esti condamnat sa repet tot ceea ce nu ai invatat din situatiile, experientele trecute. Te plezneste karma de nu te vezi.

Aici vorbim despre faptul ca nimic nu se sterge cu buretele, intotdeauna ramane un rest. Un rest refulat, care se intoarce cand ne este lumea mai draga sub forma de fenomen. Ca si o pulsiune nesatisfacuta. Refulatul, adica ceea ce se intoarce nu e niciodata integrat in constiinta noastra.

Anunțuri

Un gând despre „Intoarcerea refulatului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s